September 2020

 

 

 

Busreis

We gingen met de bus naar het kamp.We kregen heel veel snoep, waardoor we heel misselijk werden. Ook speelden we spelletjes, waardoor we nog misselijker werden ;-). Alleen ik denk dat dat niet zo heel verstandig was, maar toch vonden we het super de duper grappig. Er werd ook heel veel snoep meegenomen op kamp, waardoor iedereen in plaats van één snoepje een hele hand nam!

We moesten ook nog 2 uur lopen! Terwijl iemand anders met de auto mocht, omdat hij zijn voet gekneusd had! Toen we aankwamen was iedereen heel blij, want het lopen was best saai. 

Liselle en Sanne

 

Lopen

verstoppertje

We werden aan het eind van de busrit bij een plek gedropt. Bij die plek moesten we ongeveer twee uur lopen naar het kamp. Onderweg gingen wij verstoppertje doen en dat ging als volgt: vier kinderen gingen zich verstoppen bij een plek in het bos en dan moest de rest van de kinderen die vier kinderen zoeken die zich hadden verstopt. Als je ze had gevonden moest je erbij gaan zitten. 

Vlaggenspel

Het is klas tegen klas en dan moet de ene klas de vlag pakken van de andere klas, maar je kan wel getikt worden en dan kom je terecht in de gevangenis bij de andere kant. En dat was heel erg leuk! Jammer genoeg heeft groep 8b gewonnen.

Picknick

Het picknicken gingen we na het vlaggenspel doen en iedereen zat kris kras door elkaar te eten.

Lisa en Rovonia

 

Kamers

De kamers hadden kleine stapelbedjes en twee tweepersoons bedden.Er waren in totaal veertien bedden. In de avond gingen we de hele tijd met zaklampen schijnen en kletsen (en snoep eten).De snoeppolitie kwam ook nog kijken, maar hadden alleen het snoep van Ties gevonden (dat snoep zat verstopt in de teddybeer).Finn L-Finn H-Ben-hadden snoep mee.

Ben en Finn H. 

 

Terrein

We zijn eigenlijk altijd wel buiten geweest. We hebben gevoetbald, gepingpongd, gebasketbald en hutten gebouwd! Het was een erg groot terrein. Je kon ook gewoon spelletjes zoals Twister buiten spelen op de open plek bij het kamphuis, maar je kon ook binnen tafelvoetballen. Er zijn grote en kleine hutten gebouwd met tuinen en al. En je kon ook gewoon basketballen met de kinderen tegen de ouders! Je kon altijd met iedereen meedoen! Er is door 8b een erg grote hut gebouwd en door 8a twee kleinere hutten.

Sytske en Gloria

 

Gokspel

De eerste avond begonnen we met het gokspel. We moesten in ons groepje zitten, we kregen wat snoep en toen gingen juf Katie en juf Anouk op het podium uitleggen wat we moesten doen.Ze legden uit dat we tien briefjes van tien euro kregen (in nep geld). Ze zeiden dat we geld in moeten zetten op kinderen die opdrachten deden. De eerste opdracht was dat je geblinddoekt tot 60 seconden moest tellen. Wie het dichtst bij was won. Max won de uitdaging hij had 58 seconden. De tweede opdracht was wie het snelste de dropveter op had won. De leraren lieten een dropveter uit hun mond hangen en wie het het snelste op had die won. Rovonia had uiteindelijk gewonnen met 110 euro.   

Kara en Abel

 

Het gekke dierengeluidenspel

We gingen om 22:00 het gekke dierengeluidenspel doen. Het ging als volgt. We kregen van juf Maaike en juf Ynke een blaadje waar allemaal dieren op stonden waar we geluiden van moesten zoeken.

Er stonden ook andere dingen op zoals: de sportverslaggever, kassamedewerker of een heks. Soms vielen mensen, omdat het heel donker was en je mocht geen zaklamp mee.

Maissae en Tara 

 

Levend Stratego

We gingen eerst wandelen naar de plek waar we gingen beginnen.Toen we bij de plek waren, gingen we de vlag verstoppen. De vlag moest een beetje te zien zijn. 

Daarna werden de kaarten verdeeld. Iedereen hoopte op een goeie kaart. Alleen er zijn specialen kaarten zoals de 1 die kan de 10 verslaan en de bom kan niet tikken. De bom kan iedereen verslaan behalve een 3. Als je de vlag van de tegenstander hebt gevonden heeft je team gewonnen. We speelden groep 8a tegen groep 8b. 

Toen we klaar waren gingen we terug naar het kamphuis.

Ties en Gijs

 

Sportdag

Op sportdag gingen we in groepjes sporten. Elk groepje kreeg een mapje, waarin alle spelletjes en waar die stonden. De spelletjes waren trefbal, handdoeken spel, handdoeken volleybal, op het matje, het duikbrillen spel, kastibal. We kregen ook een korte pauze waar we komkomer kregen en een eierkoek. Toen gingen weer door en bij het avondeten kregen we de uitslag. En de winnaar was groepje 2!

Franca en Lo Fe

 

Bonte avond

Bij de bonte avond was het thema “Tropical”. Iedereen moest tropische kleren aan doen. Als eerst kwamen Nikki, Anne,  Sielke en Fenna met een act over wat er zou gebeuren als je eigen lijf niet onder controle kon houden. Daarna een optreden van DeeDee, Finn.L en Kémen. Ze deden een optreden en we zongen baby shark doo doo doo doo doo doo. Na ons kwam meester Stijn met Ome Arie Op Safari. Zijn optreden bleek eigenlijk een val te zijn om kinderen nat te maken. Daarna kwam er een reclame voor Albert Heijn appels! Na de advertentie  kwamen Liselle en Sanne met een savage love dansje. En nog een quiz over de juffen en meester Stijn en Fien won. Daarna begon de disco.

DeeDee en Finn L. 

 

Disco

Het was bonte avond, na alle optredens en de quiz gingen we dansen dus hadden we een leuke disco. Met leuke liedjes. Het populairste liedje was Herres. Er was ook een groot podium waar we op gingen dansen. De zaal was heel leuk versierd, het thema was tropical. Dus iedereen was heel leuk verkleed. Na het dansen gingen we limbo dansen. Iedereen vond het heel leuk en iedereen was er heel goed in. Het touw ging steeds lager en het werd dus steeds moeilijker. Kamp was echt super leuk!!

Fien en Anais

                             

Zwemmen

Op de laatste dag van kamp gingen wij zwemmen. Het zwembad heette Octopus.

Er was een glijbaan die je snelheid mat en er was een disco in de glijbaan. Later mochten we buiten zwemmen er was een dode wesp. Er was een draaikolk waar we met de hele klas in gingen en we gingen met de hele klas in een bubbelbad maar de bubbels mochten niet aan 

Wouter en Jah-Angell