Er is geopperd door de ICT-commissie (bestaande uit onder andere meester Bas) om wekelijks voor de website een stukje te schrijven. Deze week is groep 8a aan de beurt. Waar velen kiezen om iets uit te lichten, qua gebeurtenissen, zal ik een stukje schrijven over dit schooljaar. Met hoe het nou gaat met de groep en de dingen die erbij komen kijken. Voor mijn ouders (8a) zal de volgende regel wel herkenbaar zijn; ga er eens goed voor zitten en ik zou zeggen; lees lekker.
 
De kinderen van groep 8a zijn dit jaar goed van start gegaan. Het was flink wennen dit jaar aan de ‘nieuwe groep’ waar de kinderen in zouden komen. 
Wat vooraf door velen gezien werd als een flinke ingreep, lopen de kinderen er zeer ontspannen bij. De sfeer in de groep is positief en de kinderen hebben allemaal inmiddels hun plekje gevonden in de klas. Fijn allemaal! Dit kwam ook terug in de gesprekken die met de kinderen en ouders de afgelopen weken zijn gevoerd.
 
Deze week was trouwens een fijne en relaxte week voor de kinderen. Zo’n vrije woensdag, omdat meester staakt, bevalt de kinderen zo nu en dan. Want ja: ‘Wat maakt één dag nou uit?’
 
De voorgaande weken hebben we als klas met een aantal leuke zaken te maken gehad zoals; de musical, oefenen voor het Open Podium, Debatteren kun je Leren en nog veel mee leuke dingen die wekelijks genoemd worden in de weekupdates. 
 
Kortom, hoe de kinderen het doen, hoe de groep er nu voor staat, is alleen maar leuk om voor mij als leerkracht te zien! Niets anders dan lof voor deze groep. Daarnaast maakt het je werk ook leuk; vruchten plukken van je eigen inzet.
 
Op de planning voor dit schooljaar staan nog heel veel leuke momenten, waar we zeker naar uit kijken. Zo komen we binnenkort in de sinter-kerst en nieuw sferen, staat het voorjaar weer voor de deur met de Sportdag en voor je het weet ben je de musical alweer aan het oefenen! 
 
Kortom een jaar lijkt heel lang, maar de tijd vliegt eigenlijk zo enorm snel om. Ik zie nu al de dag voor me, dat we als groep in ’Grand Theater de Omval‘ zijn en ik mijn eindspeech aan het houden ben na afloop van de musical tussen een hoop snikkende kinderen. Tussendoor nog even het definitief advies bespreken met elkaar, de Centrale Eindtoets maken en nog wat leuke dingen doen (uitjes). 
 
Ja, dames en heren, lesgeven is net zoals ieder jaar dezelfde CD opnieuw afspelen. Je weet ongeveer welk nummer er wanneer komt. En aan het einde van het album vraag je jezelf af; was het een goed album? Zoals de muziek nu klinkt wil ik hem maar al te graag afluisteren! De amusementswaarde van de klas is zeer hoog. Waardoor ik kan eindigen met de zin; ik ben trots op jullie, kanjers!
 
Meester Bas