Thema Kinderboekenweek reis je mee?

 

Ons thema was ‘Reis je Mee? over reizen en vervoer. Dit hebben we allemaal gedaan: de opening van het thema met leerkrachten en kinderen die met foto's door de school liepen, een voorstelling van de schoolgoochelaar over het thema, onze taalmethode gaat over Nederland, we hebben een dans en lied geoefend van Kinderen voor Kinderen en dit in het park laten zien, de kinderen maken een presentatie poster over een land in Europa, juf Annemarie (stagiaire) heeft een leuke les over dilemma's gegeven een een les over Griekenland, de Bruna markt is geweest, een techniekles over elektriciteit en vervoer en de afsluiting was natuurlijk onze bekende kinderboekenmarkt waar kinderen boeken mogen kopen en verkopen 

 

De opening begon met foto’s. Iedereen nam foto’s mee van waar ze deze zomervakantie naartoe zijn geweest. Je moest een foto kiezen om over te vertellen. Je moest vertellen in welk land het was en dan in welke stad.  De juffen namen ook foto’s mee en gingen ook over hun vakantie praten. Later vroeg de juf of je een van je foto’s in de hal wilde ophangen. 

Er kwam ook nog een goochelaar. Zijn naam was Jozua Douglas. Hij ging een voorstelling doen en dat was heel leuk. 

We moesten posters maken van hoe je een vakantie voorbereid. Je moest op websites gaan om vliegtickets en auto’s te boeken.  Je moest ook al het geld bij elkaar tellen om op je totale rekening te komen. 

Met taal hebben we het over Nederland. Dat gaat over verschillende delen in ons land en dialecten. We kregen ook een les van juf Annemarie (onze stagiaire). Bij die les ging zij haar dialect Volendams praten. Het ‘Reis je mee- lied’ in het park was iets dat de hele school moest doen. Iedereen zong het liedje ‘Reis je mee?’  van Kinderen voor Kinderen en we deden een dans bij. Het was wel makkelijker dan de moeilijkere versie.

 

De Bruna boekenmarkt was net zo als elk jaar. Je kon een boek kopen in de hal beneden. Je kreeg een gratis boek als je een boek kocht. Het boek heet  ‘Haaientanden’. Je kon allemaal soorten boeken kopen: Dagboek van een Muts, Het Leven Van Een Loser, Niek De Groot en nog meer! Met juf Annemarie waren er verschillende dilemma´s die met reizen te maken hadden. Dan moest je een kant  kiezen: links of rechts en als je echt niet wist mocht je in het midden staan. Bijvoorbeeld: hotel of camping?

We kregen ook met juf Annemarie een les over Griekenland, omdat ze daar op vakantie was geweest.

 

De techniek les was heel leerzaam. We leerde hoe we licht konden maken en wat er ook kon werken als draden kapot zijn. We leerden ook over serieschakelaar en we maakten een elektrische auto.  We kunnen nu een schakelaar maken. 

De Kinderboekenmarkt!DeeDee Mattis en Finn van der Laar (groep 7a)