Wat is er ontzettend hard gerend op vrijdag 10 juni!

Dat deden de kinderen van Het Podium natuurlijk niet zomaar. Voor ieder rondje dat ze renden, verdienden zij geld voor kinderen in Nepal. Dit geld zorgt ervoor dat kinderen daar ook naar school kunnen en zo vooruitzicht hebben op een betere toekomst. Er is een voorlopig bedrag opgehaald van 5700 euro!

Kom eens kijken in de hal van onze school. Daar staan prachtige posters met de kinderen die wij sponsoren.

In dit bericht kunnen jullie ook meer lezen over een aantal van deze kinderen. Zij zitten nu allemaal op de Shree kakaling Higher Education School in Sindhupalchok.

 

Rajani

Rajani Lama is vijf jaar oud. Ze heeft twee zussen. Haar vader is spoorloos. Haar moeder heeft af en toe wat klusjes maar verdient heel weindig. Ze zijn erg arm. Rajani is net begonnen op school.

 

Pukar

Pukar Gurung is elf jaar. Hij zit in klas 5. Zijn moeder is door een auto-ongeluk overleden en zijn vader kon niet verder voor hem zorgen. Dat doen zijn opa en oma nu.

 

Manju

Manju Tamang is zes jaar oud. Zij zit in klas 2. Ze heeft 3 zussen en een broertje. Haar vader verdient af en toe een klein bedrag met klusjes en haar moeder werkt soms op het land bij boeren.

 

Purnima

Purnima Tamang is 10 jaar oud. Zij zit in klas 5. Haar vader is gehandicapt en kan niet werken. Haar moeder werkt af en toe op het land bij andere kleind boeren.

 

Lasang

Lasang Taman is 11 jaar oud. Hij zit in klas 7. Hij heeft 3 oudere zussen en een jonger broertje. Zijn vader werkt als wegwerker en verdient erg weinig. Zijn moeder is vaak ziek.

 

Mina

Mina Lama zit in klas 7 en is 11 jaar oud. Haar moeder moet alleen voor haar en haar broertje zorgen. Ze verdient heel weinig door op het land van anderen te werken.