Groep 1/2

De afgelopen weken zijn de groepen 1 en 2 druk bezig geweest met het thema 'bouwen'. We begonnen het thema met een wandeling door de buurt om te kijken naar huizen. We hebben geleerd wat de huizen hetzelfde hebben en wat er anders kan zijn. Ook zijn we nog naar een bouwplaats gelopen...

Het thema van de groepen 1 en 2 was de afgelopen weken 'Naar school'. Met de start van het schooljaar hebben we allemaal activiteiten gedaan en geleerd die met school te maken hebben.

In de huishoek spelen de kinderen de juf en de klas na.

1/2 - Naar school   1/2 - Naar school

Met knutselen maakten...

Op vrijdag 30 september hadden alle klassen van Het Podium sportdag. De kleuters hadden 's middags een heleboel spelletjes die ze samen deden. 

1/2 - Sportdag

De laatste paar weken zijn er verschillende klassen aan de beurt voor het Open Podium. Er wordt hard geoefend om een dansje, toneelstukje of liedje aan elkaar te laten horen en zien. Dir jaar worden ook de ouders uitgenodigd om te komen kijken. Extra spannend dus!

De kinderen van groep 1/2 D...

Wat was het een lekker weer vorige week! Het leek wel zomer. Daarom werd er volop met water gespeeld en hielden we een heus waterfestijn.

Om de woensdag krijgen twaalf kinderen begeleiding in het verrijkingsuur (in twee groepen van zes).

Met het thema Familie zijn we naar het Amsterdam Museum geweest, waar we veel hebben geleerd over oma's tijd.

De decembermaand was weer een gezellige maand bij de kleuters met Sint en Kerst. We hebben pepernoten gebakken, pietengym gehad en Sinterklaas en zijn Pieten zijn op bezoek gekomen.

Tijdens het thema water hebben de kinderen onderzocht en ontdekt wat je allemaal kan doen met water.

 

Welke voorwerpen blijven er drijven en welke dingen zinken?

1/2 - Water